Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 17, 2009

Rabbi Yassir Wala Tua'ssir Ya Kareem....Ameen...=)

Bismillahirrahmanirrahim....

Saat saya menulis post kali ini tinggal 3 hari sahaja lg ibu dan ayahku akan berangkat ke tanah suci...Macam2 perasaan yang terlintas di hati...Sayu, tenang, bangga (sbb ibu dan ayah berpeluang menjadi tetamu Allah dan dapat fokus beribadah di tempat yang dimuliakan Allah, amin), rasa berat untuk memikul amanah yang harus dipikul sepanjang tempoh pemergian ibu n ayahku ke tanah suci dan macam2 lagi....mungkin mase nilah Allah nak lebih mentarbiyahkan saya menjadi seorang anak yg lebih berdikari, bertindak secara lebih matang, menjadi kakak mithali =p, melayan kerenah adik2 yg pelbagai (setiap org lain2 ragam) huhu, pengurus kantin yang ber'kaki lebar' =p, pekerja dk yang komited (yeke? haha) n mungkin berlatih menguruskan hal ehwal rumah tangga (belajar jd surirumah..bagus2.. hehe =p)....byk tu tanggungjawab yg perlu dilaksanakan....

Hanya padaMu kuberserah Ya Allah...Rabbi yassir wala tu'assir ya kareem....Engkau permudahkanlah segala urusan kami dan semoga segalanya berjalan dengan lancar dan Kau lindungilah keselamatan kami Ya Allah...Amin...

Pesanan untuk diri :

1. Tabahkan hati melalui ujian hidup ini...."Life is a learning process"...caiyok2..=p
2. Redhakan pemergian ibu n ayah untuk mengerjakan ibadah haji....menunaikan fardu haji perlu diiringi dengan pengorbanan...tuntutan yang cukup besar...
3. Jaga adik2 baik2...Bersabar melayan kerenah diorang...huhu....Azwan nak pekse xlame lg n baru2 ni Allah uji die tym nak dkt pekse n ujian untuk ibu dan ayah sebelum bertolak ke tanah suci...Ayu pun nak final exam xlame lg...Erin, jom kita sama2 bekerja keras jg adik2 kita k...jgn nakal2 tau...hehe..Berikanlah daku kekuatan Ya Allah..amin...
4. Checklist brg2 keperluan kantin n bil2 yg perlu disettlekan...
5. Tingkatkan amalan2 n perbaiki diri dari semasa ke semasa...
6. Perbanyakkan berdoa semoga ibu dan ayah selamat pergi dan pulang dan memperolehi haji yang mabrur...amin...

p/s: ade pape pesanan lain??? =p

No comments:

Post a Comment

Post a Comment